Svíčková na smetaně patří mezi nejoblíbenější česká jídla. Pojďme si ji společně připravit!
Svíčková na smetaně s knedlíkem:
Suroviny:
500 g hovězí svíčkové
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce oleje
1 menší cibule
1 sáček mražené zeleninové směsi pod svíčkovou
½ masového vývaru
hladká mouka na zahuštění
nové koření, bobkový list
100 ml zakysané smetany
½ citrónu
Postup:
1. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji.
2. Dáme maso stranou a v tuku opražíme kostičky cibulky.
3. Přidáme zeleninovou směs, zalijeme vývarem, přidáme maso a vše podusíme, dokud maso nezměkne.
4. Změklé maso opět vyjmeme. Omáčku zahustíme a ještě chvilku povaříme.
5. Nakonec omáčku rozmixujeme. Dochutíme zakysanou smetanou a citronovou šťávou.
6. Servírujeme s tenkými plátky masa, houskovým knedlíkem a brusinkami.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na omáčky